Referenties

Zie voor meer referenties mijn bedrijfspagina op Google

Over: video’s Provincie Gelderland

Bert Ravelli“Complexe materie duidelijk maken voor een brede doelgroep. Dat was de vraag die we stelden aan een door Studio Hands samengesteld team, waar Joris Jan onderdeel van uitmaakte. We wilden een product dat iets teweeg brengt, dat een zaal vol bestuurders, ondernemers en bankiers de idee geeft dat zij samen voor een uitdaging en de oplossing daarvan staan.

De kern van ons verhaal werd uitstekend gevat in een videoscript, inclusief voorgestelde quotes van te interviewen personen. Het proces verliep vlekkeloos: er werd hard gewerkt, snel geschakeld en goed gelaveerd tussen de verschillende partijen aan tafel. Bovendien was er oog voor de gevoeligheden en belangen van zowel de politiek, het bedrijfsleven als de kapitaalmarkt.

Als provincie zijn we erg tevreden over de samenwerking en het resultaat. Niet voor niets zijn er inmiddels al meerdere vervolgopdrachten in gang gezet.”

Bert Ravelli, projectleider Provincie Gelderland

Over: diverse projecten

HilmerThijs

“Mijn samenwerking met Joris Jan is altijd zeer succesvol geweest. Hij heeft een uniek talent om grote hoeveelheden informatie te reduceren tot de kern. Dit kwam vooral van pas bij de samenwerking voor Provincie Gelderland, waar complexe overheidsplannen tot korte filmscripts moesten worden gevormd. In de prettige samenwerkingen met mij en de diverse projectteams ken ik JJ als een punctuele en voorwaarts-bewegende kracht.”

Hilmer Thijs, eigenaar en creatief directeur Studio Hands

Over: PR en presentatie verkoop NewMotion

Floris 2“Door kritische vragen te stellen weet Joris Jan alle relevante informatie op tafel te krijgen, waarna hij met een strategisch filter een verhaal begrijpbaar en communiceerbaar maakt voor een specifieke doelgroep.

Naast de inhoudelijke kwaliteit ondersteunt hij op een prettige en goede wijze het proces; van eerste schets tot de nazorg. Of het nou gaat om het schrijven van een persbericht of de begeleiding bij een belangrijke presentatie: toewijding en kwaliteit staan voorop.”

Floris Schoonderbeek, ontwerper

Over: strategie en communicatie oprichting Clean Mobility Center

Margreet“Joris Jan is uitstekend in staat om tot een kernboodschap te komen. Rustig luisterend, maar meteen de essentie analyserend. Helder en inlevend weet hij de informatie tot een pakkend verhaal te maken. Als geen ander heeft hij oog voor de rol van communicatie, zonder de kaders van de realiteit uit het oog te verliezen. Ik kan samenwerken met Joris Jan van harte aanbevelen!”

Margreet van Gastel, Ambassadeur Energie-uitdagingen – 2020 Ministerie EZK/RVO

Over: diverse projecten

Moniek“In de afgelopen jaren heb ik meerdere malen met Joris Jan samengewerkt, zowel voor communicatie- als voor organisatie-opdrachten. Zijn rust en gave om in hectische situaties heel goed overzicht te kunnen houden alsmede hoofd- en bijzaken te kunnen scheiden, maken dat ik heel graag met hem samenwerk. Joris Jan is kritisch en helpt door het schrijven van goede teksten niet alleen opdrachtgevers mee om hun strategie verder aan te scherpen, maar ook om doelgroepen op een effectieve manier te bereiken. Daarnaast vind ik Joris Jan ook gewoon een heel fijn persoon, die net zo gedreven is als ik en me kan ontzorgen omdat ik weet dat dingen bij hem in hele goede handen zijn.”

Moniek van Daal, zelfstandig ondernemer

Over: organisatie en communicatie jaarcongres Spectrum

“Joris Hanneke 2Jan heeft een grote rol gespeeld in de organisatie van ons zomercongres ‘klein verzet, groot geluk’. Wij kijken met veel plezier en tevredenheid terug op deze samenwerking; mede dankzij zijn inzet werd het congres een groot succes. Joris Jan was de stabiele factor in de organisatie van het zomercongres. Hij dacht steeds mee over de gewenste uitstraling, zorgde voor overzicht, maakte een planning (en bewaakte deze), schreef teksten, onderhield contacten (met sprekers, congreslocatie, vormgevers etc.), reageerde altijd supersnel en hield ons scherp. Ook in tijden van hectiek bleef hij de rust zelve. Wij geven de samenwerking met Joris Jan in de toekomst graag een vervolg!”

Hanneke van Keijsteren, projectadviseur Spectrum

Over: communicatie en strategie Schipper Bosch

Bart

“Joris Jan is in staat heel goed te luisteren en met slechts een klein beetje inhoud een verhaal of idee verder te brengen. Hij fungeert echt als maatje die strategisch meedenkt, op het juiste moment een klankbord opzoekt, heel veel workload uit handen neemt en je ontzorgt.

Met een focus op doelstellingen, tijdlijnen en deadlines is een project bij hem in goede handen. Hij is loyaal, geeft ruimte aan de ander en is betrouwbaar. Als directeur heb ik het als enorm prettig ervaren om met hem te werken en ik ben dan ook blij dat we nog steeds samenwerken nu hij voor zichzelf is begonnen.

Hij kan een tekst schrijven die raakt. Inhoudelijk sterk, met de juiste toon en naar een doel toe werkend. Joris Jan is een auteur met een eigen handschrift, maar ook met oog voor verschillende belangen. Hij snapt bovendien als geen ander hoe je beeld beter kunt laten werken met behulp van tekst en vice versa.

Een mooi voorbeeld van onze samenwerking is de deelname aan de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Op basis van zijn analyse besloten we mee te doen en hij wist de visie en werkwijze van ons bedrijf perfect te vatten in tekst en beeld, met een nominatie als gevolg. Joris Jan had vervolgens de regie in het ontvangen en rondleiden van de jury en schiep de condities zodat ik in mijn element kwam. Dat alles met een helder doel voor ogen: deze bijzondere prijs winnen. En we wonnen. Wat dat betreft mag er een kroontje worden getekend boven deze welgemeende aanbeveling.”

Bart Schoonderbeek, directeur Schipper Bosch